Szkolenie obsługa klienta, Szkolenia turystyczne, Doradztwo turystyczne

Szkolenie obsługa klienta

Doradztwo turystyczne

Szkolenia turystyczne

CSV :: SZKOLENIA :: IMPREZY :: COACHING

Znajdujesz się tutaj: Strona Główna » Szkolimy menagerów turystyki

Szkolimy menagerów turystyki
Rozpoczęliśmy szkolenia menagerów turystyki w województwie lubelskim. Szkolenie obejmuje łącznie 80 godzin, a szczegółowy zakres programowy przedstawia się następująco:


1. Przewaga konkurencyjna i jej uwarunkowania.
2. Istota i funkcje marketingu.
3. Proces podejmowania decyzji o zakupie przez konsumenta.
4. Satysfakcja klienta i jego lojalność jako cel działań marketingowych.
5. Istota zarządzania marketingowego.
6. Podstawy badań marketingowych.
7. Marketing strategiczny a marketing operacyjny.
8. Analiza sytuacji firmy (w tym analiza SWOT).
9. Plan marketingowy.
10. Formułowanie strategii marketingowej.
11. Segmentacja rynku jako decyzja strategiczna.
12. Instrumenty marketingu (marketing mix) w branży turystycznej (5P, 7P).
13. Istota produktu turystycznego.
14. Rodzaje produktów turystycznych.
15. Istota i cechy usług turystycznych.
16. Wzbogacanie usług turystycznych o elementy materialne.
17. Cykl życia produktu turystycznego.
18. Pojęcie i znaczenie marki (dla konsumentów i właścicieli marki).
19. Strategia marki turystycznej.
20. Istota i procedura pozycjonowania oferty na rynku turystycznym.
21. Tożsamość a wizerunek marki.
22. Identyfikatory marki.
23. Cechy dobrej nazwy marki.
24. Projektowanie nazwy marki.
25. Logo i system identyfikacji wizualnej.
26. Promocja jako proces komunikacji.
27. Cechy i funkcje reklamy.
28. Podstawy psychologii reklamy.
29. Cechy dobrego przekazu reklamowego.
30. Planowanie reklamy.
31. Media reklamy.
32. Nowe i niekonwencjonalne media i formy reklamy (np. marketing partyzancki, ambient media, reklama wirusowa, buzz marketing, trendsetting).
33. Marketing bezpośredni i interaktywny.
34. Event marketing.
35. Istota i zalety public relations (PR)
36. Główne środki oddziaływania PR (media zewnętrzne, media organizacyjne, kontakty bezpośrednie, lobbing, sponsorowanie).
37. Kontakt z mediami.
38. Istota oraz wady i zalety promocji sprzedaży.
39. Udział w targach turystycznych.
40. Franchising – istota umowy franchisingowej, zalety, wady.
41. Merchandising w turystyce.
42. Cena jako instrument marketingu.
43. Wrażliwość konsumentów na wzrost ceny.
44. Strategie ustalania cen na nowe wyroby (skimming, cenowa penetracja rynku).
45. Kanały dystrybucji w branży turystycznej.
46. Obsługa klienta.
 
Wstecz